imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bányászoktól vásárolna kobaltot az Apple


A vállalat tárgyalásokat folytat a bányászokkal, hogy közvetlenül tőlük vásárolhassák az iPhone-ok akkumulátoraiban használt kobaltot.

Ez egész nagy változást jelentene a gyártási folyamatban, ugyanis a cég a világ egyik legnagyobb kobalt végfogyasztója. Eddig az aksik gyártásával megbízott cégek vásárolták meg az előállításhoz szükséges nyersanyagot, de ezzal a manőverrel az Apple bebiztosíthatná kiemelt pozícióját arra az esetre, ha “kobalt-válság” lépne fel.

A félelmük nem feltétlen alaptalan, hiszem az akkumulátorok gyártásban felhasznált anyagra a kereslet az utóbbi időben, az elektromos járművek terjedésével, egyre inkább megnőtt. Ennek következtében a kobalt ára is megháromszorozódott az elmúlt 1,5 évben és elérte a tonnánkénti 80 000 dolláros árat.

Az okostelefonok akkumulátorába körülbelül 8 gramm finomított kobalt kerül, ami figyelembe véve, hogy mennyi iPhonet és oPadet gyárt a cég, nem elhanyagolható mennyiség.

Úgy tűnik, hogy az Apple akár 5 éves vagy még annál hosszabb szerződést is aláírhat, mely többezer tonnányi kobaltot biztosíthat a cég számára évenként.

Forrás: Cult of Mac

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!