imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bekeményít az EU: javítható elektronikai kütyüket akarnak Európában


A múlt héten sem lett stresszmentesebb a multi cégek vezetőinek élete, sőt az Európai Parlament csütörtökön elfogadta a javíthatóbb elektronikai termékekre vonatkozó javaslatot. A csomag számos problémával foglalkozik, ami az EU szerint megkárosítja az európai fogyasztókat, legfontosabb eleme mégis a szerelhetőséggel kapcsolatos. A javaslat szerint könnyebben szétszerelhető termékekre van szükség, amiknek a javítását emberi áron el lehet végezni, a tervek magukba foglalják a racionális áron beszerezhető komponensekre való kötelezettséget is.

Sőt, hivatalos keretet adnának a tervezett elavulás fogalmának. Így akár megfelelő törvényekkel fel is lehetne lépni ellene. A gyártók egyébként önmaguk értékelhetnék termékeiket javíthatóság, tartósság és fejleszthetőség szempontjából, sőt még ökológiai terhelés szempontjából is rangsorolnák a termékeket. Utóbbiban az Apple úttörő szerepet tölt be, habár saját elmondásuk szerint is van még hova fejlődniük. A szerelhetőséggel egyébként még soha nem volt gondom, de ha a jövőben elfogadják a törvényt, akkor a ragasztások helyére is csavarok kerülhetnek, ami nem jó hír Jony Ive barátunknak, hogy lesz így ebből még vékonyabb iPhone és MacBook?

(via Motherboard)

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!