imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Saját csatornánkra költözünk

Like-olj és kövess minket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bekeményít az EU: javítható elektronikai kütyüket akarnak Európában


A múlt héten sem lett stresszmentesebb a multi cégek vezetőinek élete, sőt az Európai Parlament csütörtökön elfogadta a javíthatóbb elektronikai termékekre vonatkozó javaslatot. A csomag számos problémával foglalkozik, ami az EU szerint megkárosítja az európai fogyasztókat, legfontosabb eleme mégis a szerelhetőséggel kapcsolatos. A javaslat szerint könnyebben szétszerelhető termékekre van szükség, amiknek a javítását emberi áron el lehet végezni, a tervek magukba foglalják a racionális áron beszerezhető komponensekre való kötelezettséget is.

Sőt, hivatalos keretet adnának a tervezett elavulás fogalmának. Így akár megfelelő törvényekkel fel is lehetne lépni ellene. A gyártók egyébként önmaguk értékelhetnék termékeiket javíthatóság, tartósság és fejleszthetőség szempontjából, sőt még ökológiai terhelés szempontjából is rangsorolnák a termékeket. Utóbbiban az Apple úttörő szerepet tölt be, habár saját elmondásuk szerint is van még hova fejlődniük. A szerelhetőséggel egyébként még soha nem volt gondom, de ha a jövőben elfogadják a törvényt, akkor a ragasztások helyére is csavarok kerülhetnek, ami nem jó hír Jony Ive barátunknak, hogy lesz így ebből még vékonyabb iPhone és MacBook?

(via Motherboard)

iPhone Ajánlatok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!