imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyílik az iSTYLE adventi naptára

Bomba jó karácsonyi ajánlatok az iSTYLE-tól!

Beperelték a memóriagyártó cégeket, mert megegyeztek a készletek limitjében


Amikor azt hinnéd nincs nagyobb aranybánya, mint Apple termékeket készíteni, akkor gondolj arra, hogy még mindig vannak olyan alkatrészek például az iPhone-ben, amit nem az Apple tervez magának. Ilyenek a RAM-ok, a számítástechnikai eszközök ideiglenes tároló egységei, amik a számítógépekben, okostelefonokban, laptopokban egyaránt megtalálhatóak.

2017 különösen fájdalmas év volt, hiszen 45%-kal drágultak ezek a modulok. 30 éve nem volt ilyen mértékű drágulás, a gyártók pedig azzal magyarázták a jelenséget, hogy elfogytak a raktárakban roskadózó RAM tartalékok és nem tudják tartani a lépést a piac mennyiségi igényével.

Hagens Berman szerint viszont egyszerűen annyi történt, hogy a világ RAM ellátásának 96%-át adó Samsung, Micron és Hynix közös megegyezéssel visszatartották a piacot és duplázták a bevételeiket. Ez persze nem csak azokat érintette, akik besétáltak a boltba RAM-ot venni, hanem tulajdonképpen mindenkit aki az elmúlt 2,5 évben új telefont, tabletet vagy számítógépet vásárolt.

Forrás: Apple Insider

DJI Osmo Pocket

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!