imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Csúnyán alábecsülték a Mac eladásokat a legnagyobb elemzők


Az Apple Insider cikke szerint két számjegyű eltérést tippelt az IDC és a Gartner, a két legismertebb piaci elemző cég a Q4-es Mac eladásokat illetően. Ezek a cégek többnyire a beszállítóktól és a viszonteladóktól szerzett információk alapján állítanak elő becsléseket, ezúttal meglehetősen nagy tévedéssel.

A Gartner jelentésében 4,928 millió eladott darabot jósolt, míg az IDC csupán 4,762 milliót. Az Apple által frissen közölt adatok szerint 5,3 millió darab talált gazdára. A cupertinóiak azt is elmondták, hogy ez volt az utolsó negyedév, amiben pontos eladási számokat közöltek.

A hivatalos indoklás szerint a kategóriákon belüli nagy árkülönbségek (pl. Mac mini és iMac Pro, vagy épp az egyre szélesebb iPhone árazások) miatt ezek a számok torzíthatnak, ami igaz. Azt is mondta Luca, hogy más vállatoknál sem szokás ez, ami inkább részben igaz (a Samsung sem közöl ilyen adatokat). A befektetőket úgysem a darabszám érdekli, hanem a profit, és ez teljesen jogos.

Az Apple Q4-es pénzügyi jelentéséről itt olvashatsz tovább.

(via Apple Insider)

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!