imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ez lehetett volna az évszázad szoftver-biznisze, aztán mégsem lett az


Hol vannak már azok az idők, amikor az ember elment a közeli bolhapiacra és vásárolt magának pár gagyi minőségű DVD filmet. A torrent láz nyugaton már egyáltalán nem divat, és Európában is egyre többen preferálják a havi előfizetésű digitális tartalmak megvásárlását, ami jóval pénztárca barátabb rövidtávon, hosszútávon pedig sokkal jobban kifizetődő a szórakoztatóiparnak. A szoftverekkel sok esetben szintén ez a helyzet, ami nem ingyenes azért jó eséllyel havonta kell fizetnünk, de ha nem figyelünk oda akár olyasvalamiért is fizethetünk, amiért nem is kér pénzt a gyártó.

Ezt a tátongó piaci rést kívánta betömni Eric Lundgren, aki 25 centért akart Windows visszaállítólemezeket árusítani. Az ötlet tökéletesnek tűnt, a kikukázott PC-k újrahasznosításával foglalkozó férfi 28 000 példányt gyártott és egy olyan vállalkozásnak akartak őket továbbadni, akik használt számítógépek árusításával foglalkoztak. Lévén, hogy egy ingyenes szoftverről beszélünk, ezt bárki letöltetheti az internetről, igaz itt ismét a tyúk és a tojás esete érvényesül, ha nincs már egy eleve működő számítógéped akkor nem tudod ezt megtenni.

A másolatokat 2012-ben lefoglalták a vámosok, és annak ellenére, hogy értékük nincs a Microsoft hamisítványnak gondolta őket, de valószínűleg nem ez a legjobb szó arra, mikor valaki ingynes szoftvert próbál pénzzé tenni. Utólag kiderült, hogy egyet sem sikerült eladni a 25 centes kincset érő lemezekből, ennek ellenére a bíróság 50 000 dollár pénzbüntetésre és 15 hónap fegyházra ítélte Lundgrent. A vádirat szerint végül darabja 25 dollárban állapították meg a másolatok értékét.

Arra azért kíváncsi lennék pontosan hogyan jött ki a matek. Valószínűleg elosztották a Microsoft vezető mérnökeinek uzsannapénzét az étkezési szünetek számával és felszorozták a havi Windows frissítéseket átlagával. Más logika elképzelhetetlen…

Forrás: The Verge

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!