imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

A Facebook belenyúlt a tutiba: gyerekeknek fejleszt Messengert!


Nem lacafacázik az amerikai közösségi háló, betámadja a gyerekpiacot. Így már az emberpalánták is ki tudják használni az online csacsogás előnyeit. Mondanom sem kell, hogy az úttörő kezdeményezés kiverte a biztosítékot a szülőknél.

A 13 év alatti gyerekeknek szánt Messenger Kids appot decemberben mutatták be az USA-ban. Januárban már érkezett is a levél egyenesen Mark Zuckerberg postaládájába, hogy felelőtlen lépést volt létrehozni egy ilyen applikációt. Ezt a múlt hónapban megfejelték egy petícióval is, amit 21 ezren, köztük főként szülők, írtak alá.

A beépített extrák közé tartozik az is, hogy a szülőknek külön hozzáférésük van a gyerekük felhasználói felületéhez és csak ők hagyhatják jóvá a felkéréseket, illetve azt, kivel beszélgethet a gyerek. Vajon mennyire szükséges egy ekkora szülői kontroll az online térben?

Van egy témába vágó Black Mirror rész:

(via CNET)

MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!