imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

FaceTime hívás mentette meg a nő életét


Az éppen testvérével FaceTime-on videochatelő nő szerint a technológia mentette meg őt a fatális agyvérzéstől.

Opokua Kwapong egyedül él New York-ban és éppen hívásban volt a testvérével Adumea Saponggal Manchesterből, amikor testvére észrevette, hogy valami nincs rendben az arcával. Amint meghallotta, hogy testvére hangja mennyire egybefolyóvá és elmosódottá vált, azonnal riadót fújt.

Az 58 éves Kwapong éppen délutáni szunyókálásából ébredt a testvére FaceTime videó hívására és tulajdonképpen észre sem vette, hogy bármi komoly baj lenne. De aztán a hívás során a testvére egyből látta valami nincs rendben, legfőképpen az arcával. Azt is mondta, hogy a beszéde lelassul és sokkal egybefolyóbbá, érthetetlenebbé vált.

A nő először azt hitte testvére csak ugraja őt, de aztán a beszélgetés során érezte, hogy nincs minden rendben. Egy pohár vízért nyúlva pedig érezte, hogy valami nincs rendben a kezével sem, ugyanis nem tudta megfogni azt. Egyben egyre komolyabb problémái kezdődtek a járással is.

Bevették konferencia hívásba a másik testvérüket is, aki történetesen orvos és azonnal észrevette, hogy itt tényleg nagy a baj.

Kórházba szállítása után kiderült, hogy egy egészen nagy vérrög képződött az agyában. Sajnos Kwapong nem úszta meg maradandó károsodások nélkül az agyvérzést. A stroke következtében sajnos lebénult a bal oldala.

Mindamellett hálás, hiszen, ha nincs a FaceTime, akkor története sokkal rosszabbul is végződhetett volna.

Forrás: BBC

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!