imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fontos HomeKit változások jönnek


A WWDC-n ugyan a színpadon nem sok szó esett a HomeKitről, a konferencián később azért elég lényeges változásokat mutatott be az Apple. Az egyik, hogy két újfajta eszközkategóriát is támogatni fog az iOS 11-től kezdve az okosotthon-szabvány: locsolórendszereket és vízcsapokat. Ez a kevésbé izgalmas.

Izgalmasabb, hogy nemsokára nem csak a jól megszokott HomeKit-kóddal tudjuk hozzáadni az eszközöket az otthonunkhoz, hanem akár NFC segítségével is, ha a készülék támogatja ezt a szabványt. Oké, még talán ez sem annyira izgalmas.

A legizgalmasabb az, hogy az Apple változtat a titkosítással kapcsolatban támasztott követelményein. Mostantól nem szükséges egy hardveres biztonsági csippel rendelkeznie minden eszköznek, a gyártók szoftveresen is alkalmazhatják a szabványt – vagyis akár régebbi készülékek is kaphatnak HomeKit-támogatást egy firmware frissítés segítségével. Sőt, a fejlesztők MFi tanúsítvány nélkül is elkezdhetik a fejlesztést, csak a piacra dobáskor kell rendelkezni ezzel. Ez nagymértékben bővítheti a HomeKitet támogató okosotthon-készülékek listáját a jövőben.

További apróságok, hogy a késleltetést állítólag sikerült radikálisan csökkenteni (vagyis gyorsabban reagálhatnak az eszközök), valamint az AirPlay 2 is a HomeKit része lesz, így a hangszórók és egyéb eszközök is betehetők különböző jelenetekbe. (via 9to5Mac)

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!