imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fun fact: Cupertino-effektus az autocorrect bakik hivatalos megnevezése


Mindig, minden készüléknél első dolgom az autocorrect kikapcsolása és szerintem nem csak én vagyok ezzel így. A jelenség már az autocorrect rendszerek korai szakaszában is olyan méreteket öltött, hogy 1989-ben külön nevet kapott: Cupertino-effektus.

Hogy miért pont ezt? Mert a helyesírás-ellenőrzők általában ismerik Cupertino nevét, mégis csak ott van az Apple székhelye. Igenám, de egyes korai szótárak az angol ’együttműködés’ szót csak kötőjellel, co-operation formában ismerték, és a kötőjel nélküli cooperation alakot Cupertino-ra cserélték. Miután a Cupertino szó gyakran jelent meg a dokumentumokban a cooperation helyett, a téves automatikus javítás jelenségét erről a szóról nevezték el. (via nyest.hu)

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!