imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

iPhone használati szokásaink már a demenciát is előre jelezhetik


Egy frissen publikált Apple kutatásból kiderül, hogy az idősebbek nemcsak másképp használják készülékeiket, mint a fiatalok, de készülékhasználati szokásaik előre jelezhetik a bekövetkező időskori elbutulást (demencia).

A vállalat 61 lés 76 év közötti emberek felhasználási szokásait vizsgálta és tesztelte három hónapon keresztül.

Úgy találtuk, hogy az idősebb korosztály kevesebb alkalmazást használ, hosszabb ideig tart nekik bizonyos feladatok elvégzése és kevesebb üzenetet küldenek. Ugyanezen idősek kognitív tesztjeinek eredménye azt mutatta, hogy ezen különbségek 79%-a magyarázható a kongnitív képességek hanyatlásával. Azok az idősek, akik eredményei jobban hasonlítottak a fiatal felhasználókéhoz, sokkal inkább használják is úgy a készülékeket, mint a fiatalok.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!