imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

JPEG vs. HEIF


A WWDC-n az Apple bejelentette, hogy az iOS 11-től kezdve az iPhone már nem JPEG formátumban menti el a fotókat, hanem az új HEIF-be. Miért? Mert ez a formátum feleakkora fájlméret esetén is jobb minőséget biztosít, vagyis kétszer annyi kép fér majd a készülékeinkre. Kelly Thompson írt az újdonságról bővebben az 500px-en. Többek között ezeket mondja:

A JPEG már 25 éves, és látszik rajta, hogy öregszik. A tömörítés nagyon fontos lett azóta, hogy a 4K és HDR videók korába léptünk, és a HEVC-t arra fejlesztették ki, hogy csökkentse ezeknek a hatalmas videóknak a méretét. Szerencsére, a HEVC állóképekhez is jó. A formátum nem csak megveri a JPEG-er, JPEG 2000-et, JPEG XR-t és a WebP-t – gyakorlatilag lemossa őket a színről. Kettő az egyhez tömörítést ígér a JPEG-hez képest azonos minőség mellett. A tesztjeink során még jobb eredményeket is sikerült elérni, a kép témájától függően.

Hiszem ha látom, persze, mondhatná erre mindenki, de az eredeti cikkben összehasonlító képeket is nézegethetünk szerencsére.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!