imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Keményen visszaszólt a Facebook az Apple-nek


A nemrég kirobbant Cambridge Analytica körüli botrány után Tim Cook az adatkezelési alapelvekről beszélt, illetve egyik interjújában elmondta, hogy az Apple-nél soha nem kerülne hasonló helyzetbe. Nos, ahogy az várható volt ehhez a megnyilvánuláshoz Mark Zuckerbergnek is volt még utólag egy-két szava. A Vox-nak elmondta, hogy álságosnak és nevetségesnek tartja az Apple álláspontját.

A hirdetés alapú modell az egyetlen, amit a szolgáltatás bővítésére és az emberek elérésére használhatunk. Ha olyan szolgáltatást csinálsz, ami nem csak a tehetőseket szolgálja, olyannal kell előállnod, amit az emberek megengedhetnek maguknak. A Facebook is azok közé a vállalatok közé tartozik, amik azon dolgoznak, hogy olcsóbbak lehesenek, és minden felhasználónak ingyenességet kínáljanak. Nem hiszem, hogy ez azt jelentené, hogy nem törődünk az emberekkel.

Zuckerberg rámutatott, hogy nem tartja jogosnak egy olyan cég álláspontját a témában, amely csak akkor foglalkozik veled, ha nála költöd el a pénzed. Éppen ezért nem tartja hitelesnek, amikor Tim Cook azért kritizálja a Facebook üzleti modelljét, mert náluk a felhasználó nem a vásárlót, hanem a terméket jelenti.

Ellenkezőleg. Szerintem  nagyon fontos, hogy érjen el minket a Stockholm-szindróma. Ne hagyjuk, hogy azok a vállalatok, akik a pénzünkből élnek, meggyőzzenek minket arról, hogy ők valójában jobban törődnek velünk. Szerintem ez nevetséges.

Kérdés a Facebook miért érzi úgy, hogy bármikor is érdekelte volna a felhasználók védelme. Az elmúlt évek a közösségi háló körül kirobbant botrányokról szólt, amely során kiderült például, hogy maga a Facebook szerint is baromi káros a Facebook, az pedig már csak a jéghegy csúcsa, hogy a fake news mindennapossá vált a közösségi platformon.

Tim Cook egyébként korábban azt is megjegyezte, hogy nem hisz az erős szabályozásokban, szerinte az önkontroll a legjobb módszer. Viszont egy ilyen helyzet után most már ő is úgy látja ideje megregulázni a cégek adatvédelmi irányelveit.

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!