imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kínában ismét státuszszimbólum az iPhone


Az Apple bevételeinek körülbelül a negyedét teszik ki a kínai eladásokból szármozó bevételek annak ellenére, hogy a keleti  régióban messze nem az iPhone a legkedveltebb oksotelefon. Ennek oka, hogy a hazai mobilgyártók nagyon jutányos áron kínálják csúcsmobiljaikat az iPhone-okhoz képest.

2018 első negyedévében mégis 32%-kal nőttek Kínában az Apple eladásai, míg a kínai mobilpiac hanyatláson esett át. Ez két dolgot sejtet számunkra. Egyrészt Kínában ismét státuszszimbólum iPhone-t használni, hiszen messze ez a legdrágább mobil az országban.

Másrészt óriási ötlet volt a kamerasziget az Apple-től: az elmúlt fél évben jelentősen elszaporodtak a hasonló kialakítású telefonok, többek közt a Huawei is “iPhone X stílusú” csúcskészüléket dobott piacra. De nem ők voltak az elsők, hiszen korábban az Asus Zenfone 5 is kísértetiesen hasonló formavilággal jelent meg.

 

MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!