imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kinyírja az Apple az adattolvaj appokat


Itt a vége, nincs tovább: az App Sotre-ban zéró tolerancia lépett érvénybe az adattolvaj appokra. Ezekre a típusú szoftverekre jobban berágott az Apple, mint a kriptobányász alkalmazásokra, pedig egy olyan világban, ahol nem létezne Apple, ez egy teljesen elfogadott üzleti modell is lehetne. A cég múlthéten frissítette az App Store-ban lévő alkalmazásokra vonatkozó új irányelveket, ma pedig elkezdte kiszórni azokat, amelyek a lista legsúlyosabb vétségeit követik el. Ennek értelmében semmilyen olyan alkalmazás nem elfogadott, amely a személyes adataidra és a felhasználói szokásaidra játszik.

Továbbá egyetlen alkalmazás sem férhet hozzá és tarthatja számon, hogy ki tartozik az ismerősi körödbe és ezeket nem követheti le rajtad keresztül. Valószínűeg a szigorításban nagy szerepet játszott a a tavasszal kirobbant Cambridge Analytica botrány is, amelyben egy 3rd party alkalmazáson keresztül összeszedett felhasználói adatokat összesített egy elemzőcég, majd adta tovább politikai célokra. Az ügyben 80 millió amerikai user érintett, ám Magyarországról is körülbelül 35 000 ember csúszott bele az adattolvajlásba úgy, hogy idehaza mindössze 159-en töltötték le a szóban forgó alkalmazást.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!