imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Komoly adathalász támadás a Google-felhasználók ellen


Itthoni idő szerint ma hajnalban kezdett el futótűzként terjedni egy adathalász támadás az interneten, ami különösen kifinomult eszközökkel operál. Ha áldozatul esünk, a támadók hozzáférnek a Google-fiókunkban található levelezéshez és a névjegyekhez, valamint e-maileket tudnak küldeni a nevünkben.

Az egész egy ártatlannak tűnő, ráadásul egy ismerősünktől érkező Google Docs meghívóval indul, ami persze nem az, aminek látszik. Ha rákattintunk, eljutunk a Google fiókválasztó oldalára, majd a „Google Docs” nevű alkalmazás hozzáférést kér az adatainkhoz. Ezt semmikép ne adjuk meg neki, hiszen nem a valódi Google Docsról van szó! Ha mégis megtettük, ugyanezt a meghívót az összes ismerősünknek elküldi a nevünkben. Ebben a Reddit bejegyzésben részletesen leírják hogyan működik a támadás, és mit tehetünk, ha bedőltünk.

Videón így néz ki a dolog:

(via Recode)

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!