imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ma az Apple történetében: megjelent a 90’-es évek MacBook Airje


Pontosan 20 évvel ezelőtt jelent meg a korai laptopok MacBook Airje, a PowerBook 2400c, ami akkoriban a maga 2 kilogrammos súlyával szuper könnyűnek számított, sőt még a mai notebookok között is lenne keresnivalója kompaktságát tekintve. Amellett, hogy magával hordozta az Apple laptopjainak akkori stílusjegyeit, előfutára volt a könnyű, hordozható számítógépek elterjedésének. Az eredeti alapmodell egy 180 MHz-es processzort tartalmazott, 1,3 GB merevlemezzel és 16 MB RAM-mal, amit 48 MB-ig lehetett bővíteni.

A PowerBook 2400c egy 800×600-as aktív mátrix TFT monitorral rendelkezett, a gépbe szerelt lítium-ion aksi 2-4 óra üzemidőt biztosított telepről működtetve. Ez a modell annak ellenére, hogy rövid életű volt, miután Steve Jobs visszatért az Apple-höz és alaposan kijjebb rudalta a palettáról azokat a termékeket, amik nem nyerték el a tetszését, a gyűjtök és a fanatikusok szemében mindmáig kedvencnek számít. Mindösszesen 1998-ig márciusáig, azaz kevesebb, mint egy évig volt forgalomban. (via Cult of Mac)

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!