imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ma az Apple történetében: sikeresnek bizonyult a Mac első 100 napja


Az első generációs Macintosh 128K-ról 33 évvel ezelőtt ezen a napon még azt sejtette az Apple, hogy Steve Jobs felhasználóbarát elképzelései és Jef Raskin grafikus kezelőfelülete sikeresek lesznek. Steve azt a jóslatot tette, hogyha az első 100 nap során 50 000 Macet sikerül eladniuk, akkor a számítógép később nagy sikert fog aratni, annak ellenére, hogy ezt számos tényező cáfolta akkoriba. Például az, hogy drága volt az Apple számítógépe, 1984-ben 2500 dollárt kértek ezért a gépért. Ez az inflációt figyelembe véve körülbelül 5000 ezer dollárnak felelne meg napjainkban. Az IBM PC sokkal csábítóbb volt a többségében első számítógépüket vásárló felhasználóknak.

A koncepció végül teljes ellentéte volt annak, aminek valójában indult a Macintosh projekt Jeff Raskinnal, ő egy mindenki számára elérhető számítógépet szeretett volna tervezni, amit maximum 500 dollártért adott volna a cég. Az eladások végül jól alakultak, április 6-a és május 3-a között 72 000 Macet adtak el. Az Apple akkori marketing menedzsere, Barbara Koalkin azt nyilatkozta az USA Today-nek, hogy 200 000 gépet is sikerült volna értékesíteni, ha elég gyorsan megy a gyártás. A kezdeti siker ellenére az (eredeti nevén) Apple Macintosh végül bukás lett, a cégnek nem sikerült 1987 márciusáig 1 millió gépet eladnia, habár még így sem számított akkora bukásnak, mint az Apple III. (via Cult of Mac)

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!