imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Magyarul is olvasható a szexizmussal vádolt Ex-Googler kiáltványa


A múlt héten számoltunk be arról a balhéról, ami időnként újra előjőn a Szilícium-völgyben, és ami azt helyezi előtérbe, hogy vajon van-e szükség arra, hogy a tech cégek ilyen nagyságú lufit fújjanak a sokszínűséget érintő kérdésekből. James Dameron a botrány után híres dokumentumát (ami a Google belső rendszeréből szivárgott ki) kiegészítette azzal, hogy ő nem elutasítja a diverzitásra való törekvést, csupán szeretné ha reálisan kezelnék a cégek a helyzetet:

Miután a sajtó az elmúlt napokban teljesen kiforgatta az esszém eredeti jelentését és a mögötte meghúzódó szándékot, fontosnak tartom bevezetésképp tisztázni a következőket: Értéknek tartom a sokszínűséget és a befogadást. Nem tagadom, hogy a szexizmus létező probléma. És nem támogatom a sztereotípiákat sem. Azonban amikor a lakosság egészére vetítve vizsgáljuk a nemek közötti szakadékot, akkor az eloszlási különbségek okait is a teljes lakosság szintjén kell keresnünk. Ha ugyanis nem tudunk erről eszmét cserélni, sosem tudjuk igazán megoldani ezt a problémát.

A teljes 10 oldalas dokumentumot egyébként Barta János, a PC Guru szerzője fordította magyarra, ezúton is nagyon szépen köszönjük neki.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!