imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megvan a 32 bites korszak végének első áldozata iOS-en


Nem működik a Chess.com app – döbbenhettek rá sokan, amikor elindították volna a kedvenc sakkjátékukat. Ebben az esetben azonban a dolognak semmi köze nincs az iOS 11-hez, a 32 bites címzéshez viszont annál inkább. Az történt ugyanis, hogy az összes meccset számláló számláló elérte a 2 147 483 647-es értéket. Ez a mágikus határa annak, amit egy 32 bites regiszter előjeles egészként kezelni tud. A fejlesztők azt ígérik, hogy 48 órán belül javítják a hibát.

Ez a kellemetlen fiaskó egyébként egyszer a YouTube-bal is előfordult már, még 2014-ben. A Gangnam Style videója alatti nézettségszámláló ugyanis megugrotta ezt a számot. Azóta egyébként 2 867 319 547-nél tart a dél-koreai klip. (via 9to5Mac)

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!