imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Retina MacBook Air

Teszteltük a méltó trónörököst!

Miért csinálna az Apple közösségi média platformot?


A Cambridge Analytica botrány után kapott hideget-meleget a Facebook, és bár az ügy vizsgálói (beleértve a szakújságírók krémjét) próbálnak úgy tenni, mintha ez a történet nem lett volna előre jósolható, a lufinak egyszer csak pukkannia kellett. Persze teljesen véletlenül Tim Cook is jól beszólt a Facebooknak (szerintem annyira azért nem jogosan), Mark Zuckerberg pedig rámutatott, hogy könnyen beszél az aki csak a gazdagok (értsd olyan országok, ahol természetes az iPhone és az okosóra látványa) adatait óvja.

Azokat sem teljesen, hiszen míg egy európai Apple-vásárló adatai teljesen védve vannak, addig Kínában ez már nem mondható el a helyi szabályozások miatt. És pontosan ez a kérdéskör teszi értelmetlenné August Mueller (blogger) felvetését, aki szerint mennyire jó lenne ez a világ, ha az Apple előrukkolna egy Facebook-szerű platformmal. Ahol az adataidra vigyáznak, nem rendeznek belőle politikai akciót, ami nincs teletömve reklámmal és hasonlókkal.

Persze ez szép felvetés, de egyrészt próbálkoztak már olyan alkalmazással, amin a barátainkat követhettük le, hogy éppen ki mit csinál. Másrészt nem gondolom, hogy a világ vezető tech vállalatának ilyesmire kellene pazarolnia az idejét. Hiába építenek évről évre sikertermékeket, azt azért lássuk be hogy a szolgáltatások Apple-je azért messze nem az az Apple, amelyiknek jó szívvel veszed le a polcról a termékeit. Kétségkívül ez a szegmens egyre fontosabb, de azért na. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Mac mini 2018

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!