imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Na ez már mesterséges intelligencia!


Legalábbis az a fajtája, ahogy azt a jövőben játszódó klasszikus filmek jósolták és ahogy elképzeltük: a Google Assistant képes önálló telefonhívásokat lebonyolítani. Úristen! Azt most hagyjuk is, hogy Siri még a legalapvetőbb utasításokra sem képes, amin a Google éppen dolgozik az őrületes, hátborzongató és zseniális. A tegnapi Google I/O prezentáción egy rögzített telefon beszélgetést mutattak, amint a Google Duplex névre keresztelt technológia magától időpontot foglalt a fodrászhoz, majd asztalt próbált foglalni egy étterembe.

Azaz pont olyan tevékenységekben helyettesítette a humán jelenlétet, amit tényleg legszívesebben egy személyi asszisztensre bízna az ember. Asztal foglalás, mozijegy vásárlás, fodrász, körmös, autószerelő, de még akár ügyfélszolgálatokat is hívogathatna, egyeztethetne a bébiszitterrel. Sőt fordítva a telefonos support helyét is átvehetné egy ilyen robot.

Ha nem tudnánk, hogy a Google fejlesztői konferenciáját nézzük, akkor semmi érdekes nem lenne a beszélgetésben: és pont ettől leszel libabőrös. Az MI képes leutánozni teljesen átlagos emberi reakciókat, mint a hümmögés, de a hangszín, a hangleejtés mind-mind természetesen hatnak. Persze ennél az lett volna egy fokkal élethűbb, ha élőben tesztelik a Google Assistant új képességét.

Viszont azt is érdemes hozzátenni, és ezt a Google is nyomatékosította, hogy régóta fejlesztik a Duplext, és még nagyon sokáig fogják is. Ez egy olyan dolog, amibe nem csúszhat hiba, amíg nem működik 100%-os megbízhatósággal felesleges kiadni. Nem is baj, ezt egy kicsit még nekünk is emésztenünk kell.

A Verge összefoglalójában 3 perctől láthatjuk, ahogy a Google Assistant egy egyszerű utasításra a háttérben tárcsázza a fodrászt.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!