imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A nap alkalmazása: Embark


Az autómentes világnap alkalmából az Apple mai kedvenc alkalmazása a gyalogos/biciklis és tömegközlekedésre buzdít. Mely nem más, mint az Embark, melyet ingyenesen tölthettek le.

A térkép kizárólag tömegközlekedéses, illetve gyalogos megoldásokra fókuszál. Mivel nemrégiben megjelent nagyobb magyarországi városok tömegközlekedési hálózata is az Apple Mapsben, így egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, mivel az Embark is az Apple Maps-et használja. Így továbbra is remekül tervezhetünk nagyobb városokban, úgy mint Budapest vagy Szeged, de a városhatárokon kívül, illetve egyéb településeken/re már nem. Eddig amilyen útvonalat megterveztünk vele Budapesten, azt egészen szépen hozta, azonban a város határokon kívüli közlekedéssel már sajnos meggyűlt a baja.

Miért választanánk mégis? Ha tömegközlekedünk, akkor remek, hogy nem ajánlja fel állandóan az autós útvonal lehetőségeket, megjelölhetjük preferált vagy gyakran használt járatainkat. És extrán értékeljük, hogy az applikáció fejlesztői annyira igyekeztek, hogy még egy “személyreszóló” news feedet is összeállítottak, ahol összeválogathatjuk a számunkra érdekes témákat, melyekről kedvünkre olvasgatnánk közlekedés közben.

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!