imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Olyan sztorim van, nem hiszed el…


Adott egy aranyos kiskutya az indiai Újdelhiben, aki beesett egy koszos csatornába, amelyet két út övezett ráadásul jó magasan. A környékbeliek beszámolója szerint már napok óta ott sirdogált, és jó eséllyel a biztos halál várt volna rá, minek után annyira koszos és veszélyes volt a csatorna, hogy bárki, aki a hagyományos módszerekkel próbálkozott volna kimenteni, a saját életét veszélyeztette volna.

DE!

Egy napon arra járt Milind Raj, a megmentő. Raj történetesen egy elég magasan képzett mérnök, akinek a mesterséges intelligenciában és a robotikában is van némi jártassága. Emberünk, miután megsajnálta a kiskutyát, hazament, elővette a saját (!) készítésű 6 rotoros bivaly-drónját, ott helyben pár óra alatt épített hozzá egy markolószerkezetet (!), amit még pulzusmérővel (!) is felszerelt.

Visszament a kutyához, a szenzorokkal folyamatosan figyelte az életjeleit, nehogy véletlenül túl erősen markoljon rá az állat testére, felmarkolta majd kireptette a csatornából a sokktól szinte mozdulatlan állatot.

A kiskutya túlélte az esetet, mi több, Raj még örökbe is fogadta Lift néven. Na erre varrjál gombot…

(via The Verge)

iPhone Ajánlatok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!