imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Olyan sztorim van, nem hiszed el…


Adott egy aranyos kiskutya az indiai Újdelhiben, aki beesett egy koszos csatornába, amelyet két út övezett ráadásul jó magasan. A környékbeliek beszámolója szerint már napok óta ott sirdogált, és jó eséllyel a biztos halál várt volna rá, minek után annyira koszos és veszélyes volt a csatorna, hogy bárki, aki a hagyományos módszerekkel próbálkozott volna kimenteni, a saját életét veszélyeztette volna.

DE!

Egy napon arra járt Milind Raj, a megmentő. Raj történetesen egy elég magasan képzett mérnök, akinek a mesterséges intelligenciában és a robotikában is van némi jártassága. Emberünk, miután megsajnálta a kiskutyát, hazament, elővette a saját (!) készítésű 6 rotoros bivaly-drónját, ott helyben pár óra alatt épített hozzá egy markolószerkezetet (!), amit még pulzusmérővel (!) is felszerelt.

Visszament a kutyához, a szenzorokkal folyamatosan figyelte az életjeleit, nehogy véletlenül túl erősen markoljon rá az állat testére, felmarkolta majd kireptette a csatornából a sokktól szinte mozdulatlan állatot.

A kiskutya túlélte az esetet, mi több, Raj még örökbe is fogadta Lift néven. Na erre varrjál gombot…

(via The Verge)

MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!