imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Oroszország 30 napot adott az Apple-nek


Tovább gyűrűződik a Telegram sztori. Korábban beszámoltunk róla, hogy Oroszország propaganda gépezete lecsapott a Telegramra és betiltották a használatát, amit pont azért hoztak létre, mert a készítők egy korábbi közösségi média platformját államosította a hatalom. Az orosz kormány további lépéseket is tett az ügy érdekében, és egyenesen az Apple-nek szegezte következő üzenetét: azt szeretnék, ha a cupertinóiak 30 napon belül eltávolítanák az alkalmazást az App Store-ból különben…

Különben semmi. Az egyik illetékes úgy nyilatkozott úgy gondolják egy ekkora cég, mint az Apple érteni fogja, hogy miért van erre szükség. Nyilván azért, amiért Kínában is egyértelmű volt az Apple számára miért kell betartani a rezsim által hozott, erősen megkérdőjelezhető terror ellenes (egyébként pedig az állampolgárok személyiségi jogait semmibe vevő) törvényeket: különben a kormány elkaszálja őket.

Nem vagyok tisztában azzal, hogy Oroszországban milyen tervei vannak az Apple-nek, de ha nem látnak jelentős piaci potenciált a térségbe, mint például Kínában, akkor könnyen lehet, hogy simán figyelmen kívül hagyják a kérelmet. Az ügy abból a szempontból is érdekes, hogyha az oroszok valahogy mégis el tudnák érni a törlést, úgy a fejlesztők szabadságjogai is sérülnének, pont az az eszme, ami az okostelefon megjelenésével megváltoztatta a világot.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!