imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Plain textben adja ki jelszavadat egy High Sierra bug #gratula


Idén a megszokottnál is jobban várós lett a WWDC. A szomorú helyzet, hogy elsősorban nem az újdonságok miatt, hanem mert állítólag végre összekapja magát a szoftveres csapat és rendet tesznek mind az iOS, mind a macOS háza táján. Ideje lesz, mert az elmúlt bő fél évben sorra derültek ki a kínosabbnál, kínosabb bugok, sebezhetőségek és hibák.

Az Apple hagyományosan erős a rendszerei stabuilitását és biztonságát illetően, így elég kellemetlen, hogy ismét egy csúnya bugról kell beszámoljunk. Bár a hangsúly az elmúlt időszakban az iOS-es hibákon volt, azért még frissen él az emlék a macOS root sebezhetőségével és más nyalánkságokkal kapcsolatban is.

Ezúttal a külső merevlemezeket érhette támadás könnyedén. Ha a felhasználó egy korábban APFS-re formázott lemezt titkosított, akkor a jelszavát plain textben dobta ki a Terminal a

log stream –info –predicate ‘eventMessage contains “newfs_”‘

kód beírása után. A legújabb kiadásokra elvileg már szép csendben javították a hibát.

Apple, please…

iPhone XS | Részletre is

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!