imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Plain textben adja ki jelszavadat egy High Sierra bug #gratula


Idén a megszokottnál is jobban várós lett a WWDC. A szomorú helyzet, hogy elsősorban nem az újdonságok miatt, hanem mert állítólag végre összekapja magát a szoftveres csapat és rendet tesznek mind az iOS, mind a macOS háza táján. Ideje lesz, mert az elmúlt bő fél évben sorra derültek ki a kínosabbnál, kínosabb bugok, sebezhetőségek és hibák.

Az Apple hagyományosan erős a rendszerei stabuilitását és biztonságát illetően, így elég kellemetlen, hogy ismét egy csúnya bugról kell beszámoljunk. Bár a hangsúly az elmúlt időszakban az iOS-es hibákon volt, azért még frissen él az emlék a macOS root sebezhetőségével és más nyalánkságokkal kapcsolatban is.

Ezúttal a külső merevlemezeket érhette támadás könnyedén. Ha a felhasználó egy korábban APFS-re formázott lemezt titkosított, akkor a jelszavát plain textben dobta ki a Terminal a

log stream –info –predicate ‘eventMessage contains “newfs_”‘

kód beírása után. A legújabb kiadásokra elvileg már szép csendben javították a hibát.

Apple, please…

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!