imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Rendes Face ID-t akar az Android is


Egy, az XDA Developers oldal által megszerzett kódsor alapján a Google már javában dolgozik rajta, hogy felkészítse az Android Q-t arra, hogy az iOS-hez hasonlóan, támogassa a komolyabb arcfelismerést lehetővé tevő 3D szenzorokat. Ennek köszönhetően pedig az Android gyárilag képes lenne ezen a biometrikus úton keresztül telefont és appokat feloldani, tranzakciókat jóváhagyni – biztonságos módon.

Noha néhány gyártó már megoldotta magának a dolgot, ehhez az Android erősen módosított változatát kellett elkészíteniük. Ha beépül a támogatás a rendszerbe, akkor avanillia droid is tudná kezelni a szenzorokat.

Feltéve, ha addigra képesek lesznek olyan szinten biztonságos megoldásokat készíteni, mint az Apple. Egyelőre inkább arról híresek a konkurencia próbálkozásai, hogy egy fényképpel vagy maszkkal könnyen kicselezhetők. Kuo annak idején az iPhone X bemutatásakor még arról beszélt, hogy két év fog kelleni, mire felzárkóznak az Apple-höz precizitásban. Jelenleg másfél évnél tartunk, lassan biztosan lesz értékelhető kihívó.

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!