imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Sea Hero Quest – játékkal a demencia ellen


Egy egyszerű vitorlázós játék segítheti abban a tudósokat, hogy minél több információt gyűjtsenek össze ahhoz, hogy időben felismerhessék a demencia első jeleit.

A londoni Glitchers számtalan tudományos közreműködő segítségével megalkotta a Sea Hero Quest nevezetű játékot, melyet már több mint 3 millióna töltöttek le. Ezzel a maga nemében egyedülállóan nagy adatbázist létrehozva a kutatáshoz. Minden begyűjtött információt kizárólagosan arra használnak fel, hogy a demenciát és Alzheimer-kórt új megvilágításba helyezzék.

A játék leköveti, hogy a játékosok hogyan navigálnak keresztül az útvesztőkön és hogyan teljesítenek a különböző nemű, életkorú, hátterű alanyok. Mivel a demencia első jele a beszűkült navigációs képesség. Így össze tudják vetni klinikai tanulmányokkal a résztvevők eredményeit.

A 20 év alattiak táborában 74%-ban sikeresek voltak a találatok, azonban az életkor előrehaladtával, a 75 éves korosztályban ez az érték már 46%-ra csökkent.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!