imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Susan Karét, a Mac ikonok designerét is díjazták


Kevés ismertebb név van Susan Karénél számítógépes ikon design területén, aki a Macintosh híres ikonjait alkotta meg.

Több mint 30 évnyi fáradhatatlan munka után a tech iparban Karét most kitüntették a American Institute of Graphic Arts (AIGA) érdemérmével, melyek korábban olyan nevek érdemeltek ki, mint Paul Rand (többek közt a NeXT logóját is ő tervezte), valamint Charles és Ray Eames (akikről az Eames stílusú bútorokat nevezték el).

Az AIGA weboldala leközölte Kare bióját, egészen röviden. A 80′-as évek elején szobrászként dolgozott, mielőtt a Macintosh projecthez került volna. Andy Hertzfelden keresztül került kapcsolatba az Apple-lel. Hertzfelddel régi iskolatársak voltak, aki akkor a Mac programozójaként dolgozott.

Előzőlegesen semmit sem tudott a számítógépekről, de munkái közt szerepelt, hogy segítsen megalkotni az Apple első grafikus interfészének ikonjait, mely már szélesebb közönség számára is elérhető volt.

Szintén Kare volt, aki kidekorálta a Maces irodát egy kalóz zászlóval és szivárványszínű szemtapasszal. Ez szolgáltatta a csapat jelszavát is: “Még mindig jobb kalóznak lenni, mint beállni tengerészgyalogosnak.”

Az elmúlt években Kare dolgozott a Facebooknak, Microsoftnak, Intelnek, IBM-nek, Motorolának, Sony Picturesnek is, most pedig a Pinterest kreatív vezetője.

Forrás: Cult of Mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!