imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Saját csatornánkra költözünk

Like-olj és kövess minket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szabadalmat sértett a Nintendo ikonikus kontrollere


Az iLife és a Nintendo 2013 óta húzódó szabadalmi vitája a játékóriás számára igen szomorú véget ért: 10 millió dollár kártérítéssel lóg az orvosi eszközöket gyártó cégnek. Az ikonikus Wii kontroller szíve-lelke a gyorsulásmérő, mellyel a játékosok mozdulatait képes követni a konzol. Mint kiderült, ez a mozgáskövető rendszer megegyezik az iLife egyik szabadalmával, mely eredetileg idős emberek mozgásának monitorozására lett kitalálva. Annak ellenére, hogy a japánok továbbra sem értenek egyet a bíróság döntésével, mondhatni olcsón megúszták a pert, hiszen a 36 millió eladott Nintendo Wii után az iLife darabonként 4 dollárt követelt, ami között 150 milliós tételt jelentett volna a videojáték-fejlesztőnek.

(via BBC)

BYEback - készülékbeszámítás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.