imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szabadon cirkálhatnak Kalifornia útjain a sofőr nélküli autók


Ahogy az várható volt a California Department of Motor Vehicles hétfőn megkapta az engedélyt, hogy törvénybe iktassák a különböző szabályozásokat, mely azon cégek munkáját szabályozza, akik távolról működtetet autonóm közlekedési eszközöket tesztelnének közúton.

Az új szabályozásnak köszönhetően autógyártók és tech cégek végre sofőr nélkül vihetik az utcára önvezető autóikat és élesben tesztelhetnek, anélkül, hogy bárki ülne a volán mögött. A szabályozás április 2-án lép életbe.

Az új szabályozás lehetővé teszi, hogy úgy nevezett “távoli” vezetők és technikusok, akik az autók funkcióit monitorizálják dolgozzanak a tesztek során, nem pedig vezetők a helyszínen. Az operátoroknak folyamatos kapcsolatban kell maradniuk az autókkal és képesnek kell lenniük azonnal fizikálisan beavatkozni, ha bármi probléma adódna.

Ez óriási előrelépés lehet a gyártók számára. Az Apple Project Titan név alatt futó kezdeményezésén már 2015-ben elkezdett dolgozni több mint 1 000 Apple alkalmazott, de aztán 2016-ban kispályára került, amikor több akadály is a gépjármű elé gördült.

Forrás: Apple Insider

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!