imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Tesla semi-truckja még költséghatékonyabb lehet, mint gondolták


Amikor a Tesla leleplezte elektromos semi-truckját, akkor azt a vállalást tették, hogy a jármű két év alatt megtéríti a (beruházás) árát, köszönhetően annak, amennyit az üzemanyagon spórolni lehet. Úgy tűnik, nem i mondtak olyan nagyot.

Jim Monkmeyer, a DHL egyik vezetője úgy nyilatkozott a Reutersnek egy interjúban, hogy a szállítmányozó cég számításai szerint 1,5 év alatt már megtérülhetne a beruházás, több tízezer dollárt spórolva évente. Az üzemanyag költségtételként való kiesése az egyenletből csak egy dolog. Az elektromotorok sokkal kevésbé komplezek, mint az általános teherautók dízel motorja, így a Seminek nincs is szüksége annyi karbantartásra.

Elon Musk korábban azt nyilatkozta, hogy elképzelhető, hogy a Semi teljesítménye növelehető lesz. Igazán optimistán tekintett a specifikációk elé már 2017 novemberében, de jó, ha az első példányokat 2019-ben le tudják szállítani.

A DHL reméli, hogy a Semi felér majd az elsődleges elvárásaikhoz, hiszen annyi minden bedőlhet még addig. Nem lehet könnyű egy olyan elektromotort készíteni, ami 3-500 mérföld megtételésre is képes egy feltöltéssel. Ez órási akkumulátor kapacitást követel meg. A Tesla matekja pedig azon is alapult, hogy a dízel árak közel azonosak maradnak a mostanihoz képest. Ha a dízel ára csökkenni kezd, akkor a Semi ára is beeshet.

Forrás: Engadget

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!