imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Továbbra is beszállítója marad a Qualcomm az Apple-nek


Az Apple és Qualcomm között évek óta gyűrűződő vita úgy látszik nem vet véget a két cég üzleti kapcsolatának. Miután a chipgyártó cég tisztességtelen megállapodásokat kötött és ezt néhány cég megelégelte (értsd lekartellezték a piacot), majd az Apple is fő szószólóként a Qualcomm ellen vallott, azt gondoltuk itt a vége idén már nem lesz Qualcomm chip az iPhone-okban. Nos a Fast Company elemzése szerint ez a forgatókönyv egyelőre várat magára, igaz jól látszik, hogy évről évre egyre kisebb tételben kap megrendeléseket a beszállító az Apple-től.

Az iPhone 7-nél körülbelül fele-fele arányban oszlanak meg az Intel és a Qualcomm között a telefonokhoz gyártott lte chipek, az idei modellekbe már valamivel több, mint a felét gyártotta az Intel. A szeptemberre várt 3 új iPhone modell valószínűleg 70-30 arányú megoszlásban fog Intel és Qualcomm chipeket gyártani. Az elemzők szerint ennek annyi a magyarázata, hogy az Intel nem tud ennél több alkatrészt gyártani, annak ellenére, hogy az Apple nagyon szeretné és kőkeményen tárgyalnak erről a céggel.

A történet hátterében az is nagyban közrejátszhat, hogy az Intel lázasan készül az első 5G-s mobilchipek leszállítására. Nem lepődnénk meg, ha az első ilyen technológiát tartalmazó iPhone-okba már kizárólag Intel chipeket látnánk.

A Qualcomm és az Apple szembenállásáról itt olvashatsz bővebben.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!