imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Twitter már támogatja az 5.0-ás verziójú emojikat


A nálunk írt kommentekből sokszor kiderül, hogy néhányan totális képzavarban szenvednek: az emojikat az Apple találmányának tartják. Pedig nem azok, nagyon nem, ez egy Unicode szabvány, ugyanúgy mint az, hogy tudunk írni hosszú ű-t és ő-t, ezek pedig másoknál is megjelennek és el is tudják olvasni őket.

Az Apple még csak nem is jár az élen a szabvány újabb és újabb verzióinak implementálásában: mi sem mutatja ezt jobban, minthogy tegnap a Twitter már bevezette az 5.0-ás szabványt (mely a Unicode 10.0 része), az új emojik azonban nem jelennek meg az iOS-es alkalmazásokban. Valószínűleg az iOS 11-ben lesznek elérhetőek, úgyhogy készüljön mindenki, akkor is lehet fogalom nélkül fikázni majd az Apple-t emiatt!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!