imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Új oktatási framework került az iOS 11.3 második bétájába


Az Apple egy nagyon érdekes fejlesztést tette elérhetővé az iOS 11.3 második bétájában. A ClassKit fedőnévre keresztelt frameworköt az oktatáshoz kapcsolódó alkalmazásokhoz tervezték. Ma már nincs olyan gyerek, aki ne ismerné az okoseszközök világát, számos országban pedig teljesen általános dolog, hogy a nebulók ilyeneken keresztül tanulhatnak elemi és felsőbb szinteken is.

A gond ezzel az, hogy nem igazán lehetett eddig egységes oktatási keretrendszerről beszélni az erre irányuló appok vonatkozásában. Mostantól ez másként lesz, hiszen az Apple felkarolta az ügyet és elkészítette a szükséges framework-öt ahhoz, hogy a fejlesztők már egy kitaposott ösvényen valósíthassák meg az ötleteiket.

Ez történt korábban a kiterjesztett valóság, fitnesz, egészség, okosotthon alkalmazásokkal. Miután az Apple kiadta mindegyik területre a megfelelő keretrendszert, gombamód kezdtek szaporodni az App Store-os alkalmazások és az azokra épülő hardverek. Gondoljuk csak a Withings-re (új nevén Nokia), a Bedditre, vagy az Elgato termékekre. Mind ezekre a frameworkökre épülnek. Reméljük hasonló izgalmas fejlesztéseket láthatunk majd az oktatás területén is.

A ClassKit megjelenésével egy időben egyből egy új appot is kiadott az Apple: a Classwork a tantermi órák lebonyolítására készült. Az iPadeken futó alkalmazás lehetővé teszi, hogy a diákok bejelentkezzenek az órára, munkáikat pedig osztálytársaikkal együtt végezzék. A tanár jegyzeteket, illusztrációkat oszthat meg az óra anyagából, házit adhat, a diákok pedig ezen keresztül nyújthatják be a munkáikat.

A ClassKit keretrendszer és a Classwork alkalmazás az iOS 11.3 publikus verziójában lesz elérhető.

Forrás: 9to5mac

iPhone XS | Részletre is

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!