imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új oktatási framework került az iOS 11.3 második bétájába


Az Apple egy nagyon érdekes fejlesztést tette elérhetővé az iOS 11.3 második bétájában. A ClassKit fedőnévre keresztelt frameworköt az oktatáshoz kapcsolódó alkalmazásokhoz tervezték. Ma már nincs olyan gyerek, aki ne ismerné az okoseszközök világát, számos országban pedig teljesen általános dolog, hogy a nebulók ilyeneken keresztül tanulhatnak elemi és felsőbb szinteken is.

A gond ezzel az, hogy nem igazán lehetett eddig egységes oktatási keretrendszerről beszélni az erre irányuló appok vonatkozásában. Mostantól ez másként lesz, hiszen az Apple felkarolta az ügyet és elkészítette a szükséges framework-öt ahhoz, hogy a fejlesztők már egy kitaposott ösvényen valósíthassák meg az ötleteiket.

Ez történt korábban a kiterjesztett valóság, fitnesz, egészség, okosotthon alkalmazásokkal. Miután az Apple kiadta mindegyik területre a megfelelő keretrendszert, gombamód kezdtek szaporodni az App Store-os alkalmazások és az azokra épülő hardverek. Gondoljuk csak a Withings-re (új nevén Nokia), a Bedditre, vagy az Elgato termékekre. Mind ezekre a frameworkökre épülnek. Reméljük hasonló izgalmas fejlesztéseket láthatunk majd az oktatás területén is.

A ClassKit megjelenésével egy időben egyből egy új appot is kiadott az Apple: a Classwork a tantermi órák lebonyolítására készült. Az iPadeken futó alkalmazás lehetővé teszi, hogy a diákok bejelentkezzenek az órára, munkáikat pedig osztálytársaikkal együtt végezzék. A tanár jegyzeteket, illusztrációkat oszthat meg az óra anyagából, házit adhat, a diákok pedig ezen keresztül nyújthatják be a munkáikat.

A ClassKit keretrendszer és a Classwork alkalmazás az iOS 11.3 publikus verziójában lesz elérhető.

Forrás: 9to5mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!