imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új segélyhívó funkciót szabadalmaztatott az Apple


Egy frissen benyújtott Apple szabadalom szerint kemény világ vár a bűnelkövetőkre. Már ha valóban megcsinálják a levédetett új iPhone funkciót ami lényegében azt tenné lehetővé, hogy bizonyos jelkód kombinációval vagy egy külön erre a célra szolgáló ujjlenyomattal segítséget hívjunk, például egyenesen a rendőrséget. Pánik helyzetben elég macera bepötyögni a 112-őt vagy 107-et, főleg ha valaki épp az életünket veszélyezteti, ekkora lehet életmentő az azonnali segítségnyújtás. Ez a megoldás abban az esetben is jónak bizonyulhat, ha valaki arra kényszerít minket, hogy oldjuk fel a telefonunkat, eközben sunyiban rászabadíthatjuk a hatóságokat a rossz fiúkra.

A szabadalom egy olyan pontot is tartalmaz, amely ugyanezt tenné lehetővé sikoly hatására. Eltudtok készülni egy iPhone-t, ami csak a ti hangszínetekhez köthető sikításra reagálva tárcsázza a rendőrséget? Azt egyelőre nem tudni, hogy ennek a megoldásnak van-e bármilyen jogi megoldása, illetve, hogy mennyi visszaélést jelenten ez, de az biztos, hogy megint eggyel jobb hely lenne a világ.

(via United States Patent and Trademark Office)

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!