imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Újabb hacker ügyében született ítélet


Két éven belül a második olyan kiskorú hacker esetében született ítélet az ausztrál bíróságon, aki betört az Apple szervereire és belsős céges információkat töltött le. Csak úgy, mint a tavalyi tinédzser ügyben, itt is próbaidőt ítélt meg a bíróság.

Az első esetben a hacker még 16 éves volt, amikor a bűncselekmény elkezdődött. A második esetben, konkrétan egy 13 éves gyermektől van szó.

Mindkét középiskolásnak sikerült alkalmazott-szintű belépést szerezniük a szerverekhez és hosszabb időn keresztül hozzá is férek a szerverekhez. Az eredeti dokumentumok szerint 90 GB adatot töltöttek le, aztán később kiderült, hogy terabájtokra rúg a nagyságuk.

Bár a két tinédzser ugyan jól hide-olta az iP-címét, az Apple rendszere logolta a támadó MacBookok szériaszámát is, így sikerült lebuktatni őket és hamar kiderült, hogy a két gép Ausztráliában került forgalomba. Az FBI az ausztrál hatóságokkal karöltve igen gyorsan megtalálta a tulajdonosokat és bíróság elé is állították őket.

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!