imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Wikipédia kezd berágni, amiért ingyen használják Siri és barátai


Kétségtelen, hogy minden hibájával együtt a Wikipédia az egyik legjobb kezdeményezés, ami az internettel történhetett. Tulajdonképpen nem létezik olyan információ, ami  – valamilyen nyelven legalább – ne lenne megtudható róla. Gyorsan, egyszerűen. Rendkívül fontos szerepe van a tudás népszerűsítésében a 21. században, noha néhanapján téves, félrevezető információk is megtalálhatók rajta.

Mindenesetre ha valamilyen implantátumot ültethetnék az agyamba, az tuti egy Wikipédia-chip lenne.

Aki rendszeresen igénybe veszi a szolgáltatást biztosan találkozott már vele, hogy a Wikipédia az utóbbi időben pénzgyűjtő kampányba kezdett, hogy egy kis pénzt is lássanak, ha már ingyen osztják az észt. Az elvárás pedig nem csak a magánszemélyek felé fogalmazódott meg.

Lisa Gruwell, a Wikipédia pénzügyi vezetője a napokban arról panaszkodott, hogy nem tartja fair eljárásnak, hogy a giga techcégek virtuális személyi asszisztensei az ő oldalukat használva vagánykodnak tudásukkal, mindezt szinte ingyen.

Állítása szerint messze a Google-lel a legkellemesebb az együttműködés, hiszen ők például csak tavaly egymillió dollárt dobtak a kalapba. Ezzel szemben az Apple, a Facebook és a Microsoft körülbelül 50 000 dollárra gondoltak támogatás gyanánt, az Amazon pedig egyáltalán nincs is feltüntetve az adományozók listájában, ők tehát feltehetőleg tényleg csatak ingyen használják a Wikipédiát Alexával.

Ismerve, hogy az előbb felsorolt cégek mennyi bevételre tesznek szert egy évben, még az egymillió dolláros (~ 250 millió forintos) hozzájárulás is meglehetősen jelképesnek mondható, nemhogy az Apple féle 50 000$, ami még a 13 millió forintot sem üti meg.

Csak összehasonlításképpen: 50 ezer dollár kevesebb mint 50 (!) darab iPhone X-ből kijön…

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!