imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Woz segítene kinevelni a jövő Wozniakjait


Ha más nem tanácsadási szinten szülők számára. Állítása szerint ahhoz, hogy milliárdost nevelj a gyerekedből nem kell mást tenned, mint megadnod neki a felfedezés szabadságát.

Úgy tűnik ez Woznál bejött, bár nincs két egyforma gyerek. Amikor megkérték, hogy meséljen a gyerekkorának azon aspektusairól, melyek elősegítették, hogy igazi tech-titánná váljon, Wozniak leginkább azt emelte ki, hogy a szülei nem igazán korlátozták őt semmiben fiatal korában.

Szerinte nem szabad a saját értékeket ráerőltetni a gyerekekre. Az Apple 67 éves társalapítója még emlékszik azokra a vacsorákra, amikor az édesapja Jerry a kormányzásról és alkotmányról beszélt nekik, de sosem erőltette rá a politikai véleményét és azt sem mondta meg, hogy az ifjú Woznak hogyan kell vélekednie a dolgokról.

Hagyjátok őket felfedezni. Hagyjátok, hogy részei legyenek a világnak, azoknak a dolgoknak, amiket szeretnek és hagy válasszák meg maguknak az útjukat. Ne mondjátok meg nekik, hogy: “Ezt kell tanulnotok. Ebben az iskolába kell járnotok, különben nem kerestek egy vasat sem.” Nem, nem, nem. Hagyjátok, hogy azt csinálják, amit élveznek.

Inkább támogatni kell a gyerekekt, ha választanak egy életcélt vagy érdeklődési kört.

Wozniak édesapja mérnök volt a Lockheed Martinnál, így egyértelműen teljes mellszélességgel támogatta fia technológiai érdeklődését.

Láttam rajzokat az első chipről, melyekben még csak 6 tranzisztor volt. Ma ugyanebben a tranzisztorban, ugyanezen az áron 20 milliárd tranzisztor kerül elheleyzésre. Igen korán nőttem fel, de abszolút nem voltam tudatában, hogy éppen egy olyan úton járok, mely a jövő technológiáihoz és elektronikájához vezet.

Amit megteszel a gyerekedért az százszor fontosabb, mint a tudásod vagy az oktatás amiben részesültél, hiszen ugyanazt tanultad, mint millió másik ember, ugyanazokból a könyekből.

Projektet projekt után csináltam éltemeben, némelyik nem ért egy fabatkát sem, de imádtam csinálni őket, bemutatni. Az motivált, hogy egyer előrébb haladjak és tanuljak.

Forrás: CNBC

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!