imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A BBC Radio 1-tól csábít el embereket az Apple


Egyre nagyobb teret nyernek a különböző online zenei streaming szolgáltatások, az iTunes részesedése a globális zeneiparból pedig megcsappant. Ennek a fő oka valószínűleg a felhasználói szokások változása – inkább havidíjas konstrukcióban fizetünk a zenéért amihez bárhol hozzáférhetünk –, amivel az Apple nem igazán tartott lépést az utóbbi időben.

Persze az Apple is rendelkezik egy iTunes Radio nevű online streaming-szolgáltatással, de egyrészt ezt csupán néhány országban vezették be, másrészt eléggé fapadosnak tűnhet a Spotify-hoz, Deezerhez és egyéb társaikhoz képest. Igaz legalább ingyenes, bár cserébe reklámokat kell hallgatnunk, hacsak nem rendelkezünk iTunes Match-előfizetéssel.

Az, hogy az Apple érdeklődik a terület iránt nem újdonság: többek között bevallottan ezért vásárolták fel a Beatset, vagyis az egyik fontos tényező  Beats Music streaming-szolgáltatás volt, noha ennek a részesedése jelenleg nem ér fel a nagyobb nevekhez a piacon – és szintén nem érhető el többek között például Magyarországon sem. Több jel is mutat arra, hogy legalább egy sebességgel feljebb kapcsol az Apple, és versenyképes straming-szolgáltatás bemutatását tervezik – akár már az idei WWDC-n.

A Music Business Worldwide értesülései alapján ugyanis a kaliforniai cég sikeresen csábította át magához a BBC Radio 1 top producereit az utóbbi időben. Ez a hír jól illeszkedik a két hónappal ezelőtti eseményekhez, amikor is a DJ Zane Lowe hagyta ott a brit rádiócsatornát azért, hogy az Apple-nél vállaljon munkát. A mostani szóbeszéd négy új átigazolóról szól, köztük van James Bursey, Natasha Lynch és Kieran Yeates, illetve még egy fő, akinek nem tudni a nevét.

Zane Lowe | Kép forrása: The Drum
Zane Lowe | Kép forrása: The Drum

Bursey volt Lowe korábbi producere, és 2003 óta dolgozott a BBC Radio 1-nál. A hírek szerint pénteken állt fel a rádiótól, és már el is utazott Los Angelesbe (itt van a Beats főhadiszállása), hogy megkezdje a munkát Lowe-val. A maradék három ember az Apple londoni irodájából segíti majd a munkájukat, ők a rádió május végén megrendezésre kerülő One Big Weekend eseménye után hagyják ott a brit csatornát. Egy belső forrás röviden, de sokat sejtetően nyilatkozott a Music Business Worldwide-nak:

Nem tagadjuk, hogy valamiféle elvándorlás van most az Apple irányába a Radio 1-tól.

És hogy miért pont a Radio 1? Az MBW szerint a cupertinói cég valószínűleg megirigyelte a rádió sikerét, főleg a programok minőségét, illetve azt, hogy jelentős számú fiatal hallgatót tudnak magukhoz csábítani, és szeretnék ezt a képességet a magukénak tudni, illetve átültetni a digitális világba. Valószínűleg hamarosan kiderül, hogy sikerül-e a terv, de az biztos, hogy az Apple szinte minden nappal egyre jobban leszakad a népszerű zenei streaming-szolgáltatásoktól.

Forrás: Music Business Worldwide via 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!