imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A bétákban már elérhető az Apple Arcade!


Korlátozott kínálattal és nem univerzálisan, de a bétatesztelők egy része már belevetheti magát az Apple exkluzív játékkínálatába!

Az Apple saját előfizetéses rendszerű játékszolgáltatása hivatalosan csütörtökön indul, ám némi meglepetést okozva a tesztelők számára már korlátozottan elérhetővé vált. Az iOS 13 és 13.1 bétákban néhány felhasználónak hirtelen felbukkant végre az App Store-ban az Arcade menü, ahol aktiválni tudjuk az előfizetést. Sajnos nem tudjuk, a felhasználók hány százaléka éri el, vagy hogy mi alapján, de a források szerint nem minden bétázó kapta meg a lehetőséget a korai startra.

A szolgáltatás ára 1 890 forint havonta, ám az egy hónapos ingyenes verzióban bárki kipróbálhatja, hogy neki megéri-e a kínálat. Továbbra is hangsúlyozzuk, hogy ennyiért az 5 fős család le van fedve, ahogy az Apple Music esetében is.

Az első benyomások eddig pozitívak. Az 53 játékot (csütörtökön elvileg már 100 lesz) relatív áttekinthetően tudjuk végigböngészni, az adott játékról elég sok infót kapunk. Tallózás közben a játékok demóvideói szerintem tökéletesre sikerültek.

A friss érkezők mellett már most találhatunk pár érdekes tematikát, mint például az olyan játékokat, amiket a hangélményért is külön megéri kipróbálni. A nagyobb címekhez külön segítséget is kapunk egyszerű kis tutorialokkal.

A legnagyobb játékok 3 GB körül mozognak, így mobilnettel a nagy töltögetést nem ajánljuk. Valószínűleg hamar betelik a 64 GB-os tárhely, ha ész nélkül szedegetjük le tesztelgetni az összeset. Arra egyelőre nem jöttem rá, hogyan lehet konkrét címre keresni Arcade-en belül, remélem ezt nem hagyják ki. Sokáig tartott a LEGO Brawls felkutatása…

A mai napra részemről megvan a programom, amint lesz elég tapasztalat, veletek is meg fogjuk osztani! Játékra fel!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!