imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

A Brexit kinyithatja az NFC-t az iPhone-okon?


A legfrissebb hírek szerint igen. Az Apple-nek reagálnia kell a letelepedési engedély appja körüli nevetséges helyzetre.

Semmiképp sem szeretnénk politizálni ezen az oldalon (kérlek ezt a kommentekben is tartsátok észben), de a Brexit körül most valami olyan történt, amitől reggel egyből kinyílt a csipánk. Arról mindenkinek van véleménye, hogy Nagy-Britannia EU-ból távozása jó-e vagy sem, az azonban biztos: a sztori minden fronton egyre nevetségesebbé vált a hónapok haladtával, és ez alól a tech világ sem volt kivétel.

A brit vezetés ugyanis egy évvel ezelőtt létrehozott egy appot azok számára, akik tartózkodási engedélyt szeretnének igényelni az Egyesült Királyságban a Brexit után. A folyamat során a jelentkezőknek ki kell tölteni egy űrlapot, selfie-t kell készíteniük, valamit be kell szkennelniük az útlevelüket.

Mintha a jobboldali két képen iPhone lenne…

Utóbbi megoldásra az app NFC technológiát használ, vagyis azt, ami az iPhone-okban teljesen le van korlátozva külső fejlesztők számára. Mindezt úgy, hogy a felnőtt lakosságban az emberek 48%-a iPhone-t használ…

Az eset elég nagy port kavart, többek között azzal, ahogy a belügyminisztérium segíteni akart: azt tanácsolták, az iPhone tulajdonosok kérjenek kölcsön Androidos telefonokat ismerőseiktől.

Most azonban kifejezetten meglepő hír érkezett. Az Apple állítólag kibővíti az iPhone-ok NFC chip képességeit, hogy képesek legyenek az olyan biztonsági chipekben tárolt információkat kiszedni, mint az útlevelek.

A hírt Sajid Javid brit belügyminiszter is kommentálta:

Örömmel erősíthetem meg, hogy az Apple is meghozza a szükséges lépéseket, és az app működni fog a mobilkészülékein és tablatjein az év végére.

A hír azért érdekes, mivel az Apple tudatosan nem nyitja meg az NFC-t: a mobilfizetésre is technológia mindenki által hozzáférhető tételével többek között elveszne az Apple Pay exluzivitása. És egyébként is, az Androiddal eltérően az iOS kifejezetten zárt rendszer és kevés hozzáférést enged az appoknak.

Azt nem tudjuk, hogy más országokban/appokban is használható lesz-e ez a technológia. Úgy tűnik azonban, hogy politika ide vagy oda, a brit piac azért még mindig elég fontos Cupertinóban.

Forrás: NFC world

Ha van olyan angliai olvasónk, aki már használta ezt az appot vagy van egyéb infója a sztorival kapcsolatban, kérjük ossza meg velünk is a hozzászólások között!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!