imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Disney rajzolóinak nagyon bejön az iPad Pro


A Pixar után az Apple a Disneyhez is eljuttatott néhány iPad Prót egy rövid próba idejére, hogy a rajzolók kipróbálhassák az új táblagép és persze az Apple Pencil által nyújtott lehetőségeket. Az eredmény? Nagyon tetszett nekik az új készülék.

Jeff Ranjo élőben közvetítette az eseményeken a Periscope-on, de sajnos a videót valamiért már nem nézhetjük vissza (mindenesetre tegnap megdöbbenve tapasztaltam, hogy még a Disneynél is képesek állóban videózni). (Frissítés: a YouTube-on kint van a videó – köszi Kepatrik!) A csapat a Procreate nevű rajzolóapp egy, kifejezetten az iPad Próra szabott béta verzióját használta, de feltűnt a méltán népszerű Paper by FiftyThree is – ezekre tehát valószínűleg már számíthatunk az iPad Pro megjelenésekor.

iPad Pro és Apple Pencil

Ranjónak nagyon tetszett a kijelző és az Apple Pencil közötti összhang, valamint a közvetítésben kiemelte a kezünket kiszűrő rendszer hatékonyságát. Ez utóbbi nagy kérdés volt, ugyanis az Apple által készített bemutatóvideókban, valamint a szeptemberi prezentáción sem mutatták meg részletesen a funkciót. A Disney tesztjei alapján azonban tökéletesen működik a dolog, vagyis nem kell felemelnünk a kezünket a kijelzőről amikor rajzolunk. A korábbi stylusok is lehetőséget adtak erre, de nekem például egyik sem működött 100%-ban tökéletesen.

A csapat néhány fotót is megosztott Twitteren, láthatjuk például Paul Briggst, aki Olafot, a beszélő hóembert rajzolta meg a Jégvarázs című animációs filmből, Paul Felix is felskiccelt egy klasszikus Miki egér figurát, Jeremy Spears pedig egy tiki-emberrel örvendeztette meg a nagyérdeműt:

iPad Pro a Disneynél

Az iPad Pro megjelenése novemberre várható – pontos dátumot azonban egyelőre nem közölt az Apple. Újdonság viszont ezzel kapcsolatban, hogy immáron a magyar nyelvű Apple-weboldalon is feltűnt az új táblagép, azzal a szöveggel a fejlécben, hogy „novembertől kapható”, vagyis szerencsére úgy tűnik, nem igazolódnak be a sejtéseink, miszerint itthon sokkal többet kell majd várni rá.

Az 12,9 hüvelykes (2732 x 2048 pixel) kijelzővel érkező iPad Pro az Apple új, minden korábbinál nagyobb teljesítményű A9X processzorát tartalmazza majd 4 GB memória társaságában. Újdonság lesz az Apple Pencil, ami egy nyomás- és döntésérzékeny stylus kizárólag a legnagyobb iPadhez, valamint a billentyűzetes Smart Keyboard is.

Forrás: Cult of Mac, MacRumors. Borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!