imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A fél világ elhitte a műanyag iPhone 7-ről készült fotókat


“Nagyfelbontású képek érkeztek az iPhone 7-ről!” Ilyen és ehez hasonló címekkel szaladt körbe pár kép a világsajtóban, de persze annak már nem jártak utána, hogy vajon mennyire hitelesek ezek a képek. Vagy utánajártak, csak épp “elfelejtették” odaírni a cikkekbe.

A tegnapi és mai nap folyamán az RSS olvasónkból rengetegszer jött szembe velünk ugyanaz a pár fotó, melyeken az iPhone 7 látható, vagy legalábbis egy iPhone 7-nek látszó valami. A kattintásokért a saját édesanyjukat is eladni hajlandó oldalak, kivétel nélkül ugyan azt írták: Itt vannak az eddigi legjobb minőségű fotók az iPhone 7-ről.

Csak egy dolgot felejtettek el beleírni a cikkeikbe, hogy ezek csak dummy vagyis műanyagból készült kínai másolatok, melyeket az iPhone kiegészítők gyártói készítenek tesztelés céljából. Ezekre a dummykra próbálják fel például a tokokat, vagy az autós tartókat.

kamu1

Nekünk is volt ilyenünk az iPhone 6-ból, egy videó forgatásához használtuk, melyben arról kérdeztük az embereket, hogy megvennék-e az iPhone 6-ot ha így nézne ki.

Azon nem nagyon lepődünk már meg, hogy az olvasók nem veszik észre, amikor egy elég silány minőségű másolatot látnak csak, az sokkal érdekesebb, hogy az Apple-lel foglalkozó híroldalak szerkesztői sem szúrják ki, hogy egy dummy-ról van szó. Pedig csak egy pillantás az Apple logóra és azonnal látszik, hogy ez bizony nem egy igazi iPhone 7. Arról nem is beszélve, hogy az egyik “készüléken” fehér, a másikon pedig fekete az iPhone felirat. Persze az is lehet, hogy kiszúrták, csak hát a kattintásokért mindent alapon elhallgatták ezt az apró információt.

gagyi2 kamu3

Félreértés ne essék, alapvetően persze az iPhone 7 nagyjából úgy fog kinézni, mint a képen látható dummy-k. Viszont a részletek sokkal szebbek és finomabbak lesznek, elég csak megnézni egy iPhone 6s sajtófotót, és a 6s bemutatója előtt készült dummy fotók közti hatalmas különbséget.

Az arany szín árnyalata más lesz, a felület is sokkal finomabb textúrával készül majd, az antennacsíkok színe is más lesz, a kamera kiemelkedés kidolgozása is picit eltér majd a képeken láthatótól és persze az Apple logó sem lesz ilyen béna és elnagyolt, a nem egyvonalban lévő lötyögő hangerőszabályzó gombokról pedig ne is beszéljünk.

Így néz ki egy igazi iPhone, ha esetleg nem lenne a kezedben egy. Érdemes összehasonlítani a fenti közeli képpel, egyből jól látszik, hogy mennyivel finomabbak a részletek egy nem dummy készülékén.

iphone6s

Alapvetően tehát el tudjuk képzelni a dummy készülékek alapján, hogy nagyjából milyen iPhone-t várhatunk ősszel, a probléma szenzációhajhász újságírókkal van, akik a kattintásokért cserébe, hajlamosak a tényeket elferdítve tálalni, és egy elnagyolt valamit végleges termékként bemutatni.

Ha már a kamu híreknél tartunk, volt a héten egy másik iPhone 7 “hír” is ami nagyot futott. Ez arról szólt, hogy az Apple az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy három helyett csak két féle iPhone 7 modellt mutat be idén. Természetesen ezt is tényként hozták le mindenhol, holott mi például már 22 nappal ezelőtt megírtuk, hogy kamu a három féle iPhone 7 fotó, az Apple sosem tervezett három féle modellt bemutatni. Ha lemaradtál erről a cikkről ide kattintva pótolhatod.

eziskamu

Ha az eddigi iPhone 7-tel kapcsolatos hírekre vagy kíváncsi, ide kattints, és ne higgy el mindent amit az interneten olvasol.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!