imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A felhasználók jobban szeretik a nagyobb iPhone-okat


Az Apple 2014 óta kínál 4”-osnál nagyobb telefont, ami egyes piackutató cégek és a cupertinóiak szerint is nagyon jó döntés volt, hiszen viszik őket, mint a cukrot. Arról nem is beszélve, hogy a tendencia szerint a Plus modellekből évről évre egyre többet sikerül eladni.

Az Egyesült Államokban jelenleg nagyjából 132 millió aktivált iPhone van, amiknek a nagy többsége 4,7”-os vagy annál nagyobb kijelzővel rendelkezik. Persze arányaiban is több ilyen méretű iPhone-t mutattak be 2014 óta, hiszen az iPhone 6 széria bemutatásától számítva csak az SE rendelkezik 4”-os kijelzővel. Nem is véletlen, a számok is azt sugallják, hogy bizony sokkal jobban jár az Apple egy nagyobb kijelzőjű telefonnal, mintha újra egy miniatűrebb változattal rukkolna elő.

iPhone-7-Plus-lineup-Apple

Ha ez még nem lenne elég, a Consumer Intelligence Research Partners szerint az emberek egyre jobban vágynak a Plus változatra, egy év alatt 10 százalékponttal nőtt az 5,5”-os iPhone-t vásárlók aránya az alapmodellel szemben. Míg 2015 decemberében a használatban lévő iPhone-ok 25%-a volt Plus, addig 2016 decemberében már a 35%-a. Az összes iPhone-t tekintve pedig körülbelül a negyedére apadt a 4”-os modellek megoszlása (iPhone 5, iPhone 5s, iPhone SE).

Éppen ezért az Apple várhatóan tudásukban is tovább mélyíti majd a szakadékot az alapmodellek és a Plusszok között, nyilván sokkal jobban megéri eladni egy drágább telefont, mint egy olcsóbbat. Az Apple viszonylag későn ismerte fel a nagyobb kijelzőben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket, de mára tisztán látszik, hogy ebben látják az új irányt és azt hiszem, akinek a kezdeti sokk után már sikerült megszoknia a nagyobb méretet, az nem szívesen fog újra kisebb méretet vásárolni.

optical-zoom-iphone-7-plus

A nagyobb méret nem csak nagyobb kijelzővel kecsegtet, hanem az alkatrészek is könnyebben elférnek a motorháztető alatt, így például nagyobb akkumulátor ezáltal több üzemidő áll a felhasználók rendelkezésére. Azt már megszokhattuk, hogy a nagyobb modellben például jobb a kamera, legutóbb több RAM is került az iPhone 7 Plusba, szóval egyre több indokunk van a nagyobb iPhone mellett. A konkurens modelleknél sincs ez másképp, átlagban a kisebb telefonok kisebb tudással is rendelkeznek.

Némely pletykák szerint a következő iPhone még nagyobb kijelzővel lesz ellátva, szerintünk azonban ez nem igaz. Az már sokkal inkább, hogyha nem is idén, de a közeljövőben egy faltól falig képernyős dizájnt láthatunk az Apple-től, ez a koncepció például egész jól sikerült, de nagy az esélye annak, hogy semmi köze a valósághoz:

Forrás: Cult of Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!