imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Find my iPhone mentette meg a lányt, akit az exe rabolt el


Az elmúlt napokban a legfontosabb hír az volt, hogy az Apple beleállt a harcba az amerikai hatóságokkal az iPhone titkosítása kapcsán. Bár a szavazás alapján azt láttuk, hogy ti, az iMagazin olvasói inkább az Apple álláspontjával szimpatizáltok, azért a vélemények megoszlanak, különösen az Egyesült Államokban. Most viszont egy pozitív hír érkezett, ami az iPhone-nak az egyik egyértélműen, senki által meg nem kérdőjelezett pozitív tulajdonságát emeli ki újra, ez pedig a Find my iPhone.

A Find my iPhone-t – még különálló alkalmazásként – 2010. június 15-én mutatta be az Apple, majd az iOS 4.2-vel tette elérhetővé mobil eszközeire, integrált szolgáltatásként. 2011 októberében ez kiegészült a Find my MacBook szolgáltatással. A működése pofonegyszerű: ha készülékünk be van kapcsolva, és internethez is csatlakozik, akkor GPS koordináták alapján megmondja, hogy hol van. Ha nincs internetkapcsolat, de mi lekérjük az eszköz koordinátáit, akkor az első adandó alkalommal e-mailt fog nekünk küldeni. Itt az iMagazinon is írtunk már több, a szolgáltatáshoz kapcsolódó pozitív hírről. Így lett megThe Verge újságírójának a telefonja, amit egy kocsmában loptak ki a farzsebéből, és így maradt életben az autóbalesetben szakadékba zuhant Melissa Vasquez is. Sajnos Kirk Hammett, a Metallica szólógitárosa azonban nem volt olyan elmés, hogy bekapcsolja a szolgáltatást (vagy csak elfelejtette említeni, mert kínos volt), ezért telefonjával együtt veszett el az 250 riff, amit rajta tárolt.

kidnap-find-my-iphone

A képen látható távolság East Stroudsburg és Milesburg között van Pennsylvania államban, és kb. 154 mérföld, ami egy Budapest – Debrecen távolságnak feleltethető meg. A 18 éves Joseph Boller az előbbi városban akarata ellenére elrabolta volt barátnőjét, aki azonban még értesíteni tudta az anyját, aki iCloud-on keresztül követte őket a Find my iPhone-nal. A rendőrök végül Milesburgben, egy McDonald’s parkolójában találták meg őket, ahol az áldozat kezei és lábai, valamint a szája duct tape-pel volt összekötözve, azonban az elkövető elfelejtette kikapcsolni a telefonját.

Joseph Boller, aki nemes egyszerűséggel elrabolta exét.
Joseph Boller, aki nemes egyszerűséggel elrabolta exét.

A rendőrség 150 000 dolláros óvadékot állapított meg, ennyi ellenében védekezhet szabadlábon Boller. Érdemes tehát bekapcsolni a Find my iPhone-t, mert lehet, hogy a párod nemcsak a szíved akarja elrabolni.

Források: NBC via Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!