imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Foxconn, az Apple legnagyobb partnere is megvenné a Toshiba chipeket


Az Apple minden bizonnyal nagyon szeretné, hogyha maga tarthatná kézben az iPhone-ok memória chipjeinek gyártását, így múlthéten óriási licitháború indult a Toshiba éppen eladó technológiája felé. A cupertinóiak két legnagyobb beszállítója, a TSMC és a Foxconn is versenyben van a jogokért, és az utóbbi szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett.

Az okostelefonokba helyezett NAND flash chipek szinte ugyanolyan fontos alkatrészei az iPhone-oknak, mint a processzor vagy a RAM. Apró egységek, amelyek pont úgy működnek, mint a számítógépekben található SSD-k, és az utóbbi időben egyre nagyobb kapacitású és egyre több egységet kell a gyáraknak előállítaniuk. Az Apple semmit sem bíz a véletlenre, ha éppen valaki eladja a szabadalmi jogait, akkor naná, hogy ott vannak az első jelentkezők között, bár ez nem ilyen egyszerű.

642989024

Egyrészt, mert nem csak az Apple-nek van nagyon sok pénze és szeretne hozzájutni olyasvalamihez, amit csak kevesek birtokolnak; másrészt, mert mint kiderült, nem csak ez az elsődleges szempont. A kínai székhellyel rendelkező taiwani Foxconn gyár például 27 milliárd dollárt ajánlott a Toshibának, amivel a The Wall Street Journal szerint minden eddigi jelentkezőt sikerült túllicitálniuk.

A japán miniszterelnök, Shinzo Abe azt szeretné, ha hazájának egyik legnagyobb vállalata továbbra is japán kézben vagy egy olyan amerikai cég birtokában maradna, amely valamely japán céggel partneri kapcsolatban áll. Ám a Foxconn olyan mértékű ajánlatot tett, amire nem biztos, hogy nemet tudnak mondani, még ha Abe miniszterelnöknek lesz is néhány nyugtalan éjszakája.

cover

Az elemzők szerint a Toshiba NAND biznisze jelenleg nagyjából 1,5-2 billió jent ér, a Foxconn 27 milliárd dolláros ajánlata pedig körülbelül 2,8 billió jennek felel meg. A Toshiba korábbi álláspontja szerint kizárólag a legnagyobb ajánlat és a gyors üzletkötés képezhet szempontot a tekintetben, hogy ki lesz a végső befutó. Ebben pedig jelenleg a Foxconn áll nyerésre, ami az Apple-nek szintén jó hír, ha nem is akkora, mintha maguk birtokolnák a jogokat.

Ezzel az üzlettel a cupertinói cég újabb lépést tehetne afelé, hogy minél inkább függetlenedjen más beszállítóktól, illetve a hardver és szoftver egyre összehangoltabb tudjon együtt dolgozni. Nem csak felhasználói oldalról előnyös, ha az Apple minél több komponens fejlesztését saját kézben tudhat, mivel ezáltal csökkenhetnek a költségek, így nagyobb profitot tud termelni a cég. A közelmúltban felröppent annak a lehetősége is, hogy egyedi grafikus gyorsítókat is gyártana az Apple, illetve a Foxconn 3,5 milliárd dolláros ajánlatot tett a Sharpért. Elképzelhető, hogy az Apple mindent egy tető alá vonna?

forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!