imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Google fénykarddá varázsolja az iPhone-odat


Már csak egyet kell aludni, és elrajtol az idei év (utóbbi évek?) legjobban várt filmje, a Star Wars-sorozat hetedik epizódja, Az ébredő erő. A marketinggépezet már nagyon régóta és nagyon keményen dübörög, és természetesen a világ egyik legnagyobb internetes cége, a Google sem maradhatott ki belőle.

Egy ideje már működik a google.com/starwars/ weboldal, ahol kiválaszthatjuk, hogy az erő sötét vagy világos oldalára állunk, a Google pedig ennek megfelelően megváltoztatja az összes szolgáltatásának a megjelenését a Gmail levelezéstől kezdve a Google Mapsen át egészen a YouTube-ig. Készült egy Jakku Spy névre keresztelt alkalmazás is, amiben a BB-8 droidot kell felkutatnunk a virtuális valóságban, amennyiben rendelkezünk Google Cardboarddal.

Star Wars Lightsaber Escape

Most pedig megjelent egy új, böngészőben futtatható játék, mely aktívan használja az okostelefonunkat is! A Lightsaber Escape játékban egy csillagrombolóról kell elmenekülnünk úgy, hogy az okostelefonunkat használhatjuk fénykardként. Az irányítás tehát gyakorlatilag abban merül ki, hogy a telefonunkkal hadonászunk, vagyis a beépített giroszkóp/gyorsulásmérő segítségével mozgatjuk a fénykardot a számítógépünkön futó böngészőben. A Google az élményhez kifejezetten a Chrome-ot ajánlja, de bármilyen, a modern webes szabványokat támogató böngészőben, így például Safariban is működik. Ezt írják róla a Chrome blogon:

Az élményt közösen fejlesztettük a Disneyvel, a Lucasfilmmel és az Industrial Light & Magickel. A részletgazdag 3D-s grafikát WebGL-el készítettük el, mely segítségével gyönyörű, jó ménőségű 3D modellek jeleníthetők meg a böngészőben. Ezen kívül a WebRTC és WebSockets technológiákat is használjuk, melyek lehetővé teszik a nagy pontosságú, valós idejű kommunikációt a mobil- és asztali böngésző között, csökkentve a késést és javítva az interaktivitást. A webes standardok használatának köszönhetően az élmény különböző böngészőkben érhető el, pluginek telepítése nélkül.

A játékhoz mindössze el kell navigálnunk a számítógépünkön a megfelelő weboldalra, majd az itt megjelenő linket be kell írnunk az iPhone-unk (vagy egyéb okostelefonunk) böngészőjébe. Ezután egy rövid kalibrációt követően már indulhat is a menekülés! A játék gyorsan segít elsajátítani a telefonos fénykardozás alapjait, ezután pedig már vissza is pattinthatjuk a rohamosztagosok lövedékeit.

Komoly játékra azért nem kell számítani, a Lightsaber Escape igazából arra jó, hogy a mostani Star Wars-hullámot meglovagolva bemutassa, hol is tartanak a jelenlegi böngészőtechnológiák. A grafika nem túl szép, de ne felejtsük, egy böngészőben játszunk. Lekötni sem fog túl sokáig minket, nagyjából 3 perc alatt végigjátszható, de ettől függetlenül azért érdemes ránézni.

Forrás: Google via iMore.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!