imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Google lekapcsolja a Google+-t


Arra hivatkoznak, hogy nagyon kevesen használják a platformot, ami csak féligazság: egy adatszivárgási botrány is kellett a búcsúhoz.

A Facebook kihívójának indult még 2011-ben, aztán nagyon hamar teljes érdektelenségbe fordult. Gondolom ti sem használtátok olyan sűrűn, hogy mellbe vágjon a hír:

a Google most leállítja a szolgáltatást.

Ők is kénytelenek voltak belátni, hogy nem úgy megy a dolog, mint ahogy tervezték, blogbejegyzésük alapján a felhasználók 90%-a 5 másodpercet tölt el az oldalon – erre tényleg fölösleges infrastruktúrát fenntartani.

Ez legalábbis a nyilvános indoklás.

Valójában azért nem ilyen egyszerű a történet. A Google+ API-nak volt ugyanis egy meglehetősen kellemetlen bugja, aminek következtében az alkalmazáskészítők olyan felhasználók adataihoz is hozzáfértek, akik profiljukat privátra állították. Mindezt 2015 és 2018 márciusa között nyitva volt, tehát egy elég hosszú időszakon keresztül. Összesen közel félmillió, 496 951 felhasználó volt érintett.

És ez még csak a dolog egyik fele. Egy kiszivárgott belsős jegyzetből az is kiderült, hogy a vállalat szándékosan nem közölte a nyilvánossággal a potenciális adatszivárgás tényét. A jogi osztály azért javasolta az eltussolást, nehogy felkeltsék a szabályozószervek figyelmét, épp a Facebook-féle Cambridge Analytica botrány kellős közepén.

Most a leállást bejelentő blogposztban viszont már kénytelenek voltak említést tenni a dologról, de váltig állítják, hogy vizsgálatuk alapján „nincs rá bizonyíték“, hogy bárkinek a személyes adatai veszélybe kerültek volna. Egyébként adatok alatt itt neveket, e-mail címeket, születési dátumokat, nemet, lakhelyet, foglalkozást és párkapcsolat státuszt kell érteni.

Akár ez, akár a minimális használat áll a háttérben, egy biztos: a Google+ 10 hónap múlva, 2019 augusztusában véglegesen le fog állni.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!