imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Google Photos megmenti a 16 GB-os iPhone-ok tulajdonosait


Új funkcióval gazdagodik a webes és az iOS-es Google Photos is, melynek a kis-tárhelyű iPhone-ok tulajdonosai örülhetnek: a szolgáltatás nemsokára még több helymegtakarítási opciót biztosít a felhasználóknak.

Sokan kiátkozottként tekintenek a 16 (hát még aztán a 8) GB-os iPhone készülékekre, mivel napjainkban, 8-12 megapixeles kamerákkal felszerelve azért nem túl nehéz felélni ekkora tárhelyet. Ettől függetlenül a legkisebb iPhone-modell a többihez hasonlóan roppant népszerű, így sokak számára megváltást nyújthatnak a Google Photos új funkciói, melyek segítségével könnyen megtakaríthatunk némi helyet készülékünkön.

Google Photos

Az iOS-es Google Photos ugyanis hamarosan egy nagyobb frissítésben fog részesülni, mely után egy új gomb a “Hely felszabadítása” (Free Up Space) jelenik majd meg az applikáció beállításaiban. A gomb megnyomása után azok a fotók, melyeket a Google Photos rendszerébe már szinkronizáltunk, törlődnek a készülékről, ezzel értékes helyet felszabadítva.

Annak érdekében, hogy véletlen gombnyomásra ne töröljük le fényképeinket, az app kétszer is visszakérdez majd, mielőtt eltávolítja a fotókat. Az alkalmazás ezen kívül javaslatot tesz majd a felhőbe töltött fotók hely tárhelyről való törlésére, ha a szinkronizációs beállításoknál legalább “magas” minőséget állítottunk be.

Az iOS applikáció újítása mellett bővül a fotószolgáltatás webes változata is: mostantól lehetőségünk van rá, hogy az eredeti minőségben feltöltött fotókat csak a Google Photos rendszerében tároljuk teljes méretükben, a helyi adathordozón szinkronizáció után egy “butított” változatra cserélik az eredetit. Annyira azért nem kell mgijedni a butított képek minőségétől, hiszen a rendszer csak “magas” minőségűre csökkenti őket “eredeti”-ről.Google Photos

Azt is fontos megjegyezni, hogy a rendszer egyelőre csak az eredeti minőségű és méretű képeket csökkenti automatikusan, a kisebbeket már nem tömöríti tovább. Ez a funkció később, több lehetőséggel hasznos lehetne mobilrendszeren is, de egyelőre csak a webes változat a biztos.

A Google bejelentésében nem beszélt arról, pontosan mikor számíthatunk az iOS-es Google Photos-on az új funkcióra, Android rendszeren azonban mától elérhető a frissítés, így valószínűleg nekünk sem kell túl sokat várni rá.

Forrás: App Advice, 9To5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!