imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: AG Drive


Ez a péntek abból az alkalomból különleges, hogy mától itthon is hivatalosan megvásárolható az iPhone 7. Ha az első boldog tulajdonosok között vagy, mindjárt ki is próbálhatod egy futurisztikus versenyjátékkal, hiszen a hét ingyenes alkalmazása ezúttal az AG Drive lett.

Emlékszik még valaki a Wipeout című játékra? Elég sok része jelent meg, de én konkrétan az elsőre gondolok, amit 1995-ben adott ki a Psygnosis, többek között PC-re is. Én egy korabeli 576 KByte hasábjain találkoztam vele, és egyből ez a játék ugrott be, amikor megláttam az AG Drive-ot az App of the Week promócióban. Mit jelent ez? Egyrészt azt, hogy öreg vagyok, másrészt azt, hogy nagy hatással volt rám annak idején a Wipeout, úgyhogy kíváncsian töltöttem le ezt a nagyon hasonló játékot. Szokás szerint először is nézzük, mit ír róla az Apple:

Röptesd át az űrhajódat dugóhúzókon, gyorsítókon, sőt akár a bele a versenyzőtársaidba a szédítően gyors és komoly kihívást jelentő AG Drive-ban. A ZORG Entertainment által fejlesztett futurisztikus versenyzős játék pörgős eseményeket tartalmaz hihetetlen, halált megvető bátorságot igénylő pályákon. A fantasztikus grafikától kezdve a szuper zenén át sok minden teszi kiemelkedővé ezt a játékot.

AG Drive

Első ránézésre az AG Drive (az AG egyébként az antigravitáció rövidítése) nagyon hasonlít a jól megszokott iPhone-os autós játékokra: vehetünk járműveket, tuningolhatjuk és fejleszthetjük azokat, különböző versenyeken vehetünk részt, és lépkedhetünk a végső cél felé, azaz hogy mi legyünk a legkirályabb versenyzők széles e vidéken. A különbségek: itt nem autókat hanem lebegő űrhajószerűségeket vásárolhatunk, a sebesség pedig nem a néhány száz, hanem a jópár ezer kilométer/órás tartományban mozog.

AG Drive

Az AG Drive tényleg elég pörgős, és kellőképpen nehéz is – bár ez utóbbi adódhat az irányításból is. Az érintőkijelzőre tervezett többi versenyzős játékhoz hasonlóan itt is többféle irányítási mód közül választhatunk ha a kormányzásról van szó: döntögetés, virtuális gombok vagy virtuális kormány. Ezeken kívül a játék támogatja az iOS-kompatibilis kontrollereket is.

AG Drive

Karrierünk során számtalan különböző versenytípussal találkozhatunk majd. Vannak a jól megszokott hagyományos körversenyek, van amikor egy előre meghatározott sebességet kell átlépnünk, van párbaj, időfutam, illetve olyan versenymód is, ahol 20 másodpercenként kiesik az éppen utolsó pilóta. A hosszabb versenyek mellett 20-30 másodperces kihívásokat is választhatunk, ez tökéletes arra, ha pár percet akarunk elütni egy játékkal, miközben várakozunk valamire vagy valakire.

AG Drive

A grafika szép, részletes, és kellőképpen gyors is (támogatja a Metalt), bár én csak iPhone 6s-en és iPhone 7-en próbáltam ki. A zenére sem lehet különösebben panasz, az az Ari Pulkkininen felelős érte, aki számtalan népszerű játéknál segédkezett, elég csak az Angry Birds-sorozatra gondolni. Én már csak a korábban említett Wipeout miatt is rákattantam, de ettől függetlenül is érdemes tenni egy próbát vele, hiszen most ingyen van a rendes 3,99 eurós ár helyett. Egyetlen komoly hátrány, hogy sajnos a mai trendeknek megfelelően tele van tömve alkalmazáson belüli vásárlásokkal, bár ezek nélkül is haladhatunk, csak lassabban. Jut eszembe, Apple TV app is jár hozzá!

• AG Drive letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)
iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!